Bitcoinkoers ondergaat scherpe daling nadat SpaceX mindere waarde aan de munt toekent.

Bitcoinkoers ondergaat scherpe daling nadat SpaceX mindere waarde aan de munt toekent.

De bitcoin heeft binnen een enkele dag een scherpe daling van ongeveer 8 procent doorgemaakt in termen van waarde. Vanaf een startpunt van ruim 26.000 euro op een donderdagochtend daalde de koers tot ruim 24.000 euro op een vrijdagochtend. Deze opvallende neerwaartse beweging komt voort uit het recente nieuws dat SpaceX, het ruimtevaartbedrijf onder leiding van miljardair Elon Musk, zijn bitcoin-bezittingen heeft afgewaardeerd.

Een markant moment was de publicatie van een artikel in The Wall Street Journal op de donderdag, waarin de financiële prestaties van SpaceX werden belicht. Hieruit bleek dat SpaceX in de afgelopen jaren zijn investeringen in bitcoins met maar liefst 373 miljoen dollar (343 miljoen euro) heeft afgewaardeerd. Dit houdt in dat SpaceX in de boekhouding nu een aanzienlijk lagere waarde toekent aan het totale bezit van bitcoins.

Deze verrassende ommezwaai van SpaceX, geleid door Elon Musk, die doorgaans bekendstaat als een pleitbezorger van cryptomunten, veroorzaakte aanzienlijke beroering. De impact van dit nieuws was bijvoorbeeld duidelijk zichtbaar op de donderdagavond, toen de waarde van bitcoin binnen een tijdsbestek van slechts twee uur met meer dan 8 procent daalde.

Volgens verschillende experts binnen de cryptogemeenschap werd deze koersdaling mede beïnvloed door aanwijzingen van de Amerikaanse centrale bank over mogelijke toekomstige renteverhogingen. De suggestie van een dergelijke verandering in monetair beleid kan een negatieve weerslag hebben op de waarde van bitcoin en vergelijkbare activa.

Desondanks blijft het opmerkelijk dat de waarde van bitcoin, ondanks de recente daling, nog steeds een stijging van 57 procent vertoont ten opzichte van het begin van het jaar. Een jaar geleden was de waarde van 1 bitcoin nog slechts in de buurt van 15.000 euro. Hoewel de koers nog niet volledig is hersteld van het aanzienlijke verlies dat zich voordeed in het jaar 2022, waarin 1 bitcoin een waarde van ongeveer 40.000 euro had, toont deze evolutie de dynamiek en volatiliteit van de cryptocurrency-markt.

Reacties

Spider Solitaire

Populaire posts